RentMagic logo

Verhoog je productiviteit met deze online verhuursoftware. Alles getegreerd in één softwaresysteem voor jouw organisatie. Materialen, klanten, administratie, planning en alle communicatie.

Dashboard on mobile device

Payments on invoice

< Back to overview

Tijdens het aanmaken van een factuur wordt het saldo geplaatst. Het saldo is het totaal incl. BTW. Op het moment dat er een betaling heeft plaatsgevonden, kan deze betaalmutatie worden ingevoerd op de factuur. Het saldo wordt daarna bijgewerkt. Uiteindelijk zou het saldo naar 0,00 Euro moeten gaan als het totaalbedrag volledig betaald is. Omdat de factuur in meerdere betalingen pas voldaan kan zijn, is het mogelijk om meerdere betalingen in het systeem te zetten. Het saldo van de factuur wordt bijgewerkt, als ook het saldo van de klant.

Nieuwe betaling invoeren

Klik in het overzicht van betalingen op new. Vul alle relevante velden in. Klik vervolgens op save om de betaling te bewaren. Klik op save and new om direct een andere betaling op de factuur in te voeren, als je bijvoorbeeld meerdere deelbetalingen in één keer wilt invoeren.

Uitleg van velden van artikelen op factuur

Betaling wijzigen

Je kunt een betaling wijzigen door in het overzicht van de betalingen te dubbelklikken op de te wijzigen betaling. Wijzig vervolgens de gegevens en klik op save om de wijziging door te voeren. Alle saldi zullen automatisch worden bijgewerkt.

Uitleg van velden van artikelen op factuur

Betaling verwijderen

Je kunt een betaling verwijderen. Selecteer in het overzicht de betaling die je wilt verwijderen. Klik vervolgens op delete. De saldi zullen direct worden bijgewerkt.

Fields

Bij het openen van de betalingen onder de factuur details zie je een aantal velden welke je kunt gebruiken om de betaling toe te voegen, te wijzigen of te verwijderen op de factuur. Hieronder vind je de betekenis van deze velden.

Reference

Dit is een vrij veld, waarin je de referentie van de betaling kunt invullen. Je kunt hier bijvoorbeeld een boekstuknummer, of een regel nummer op een bankafschrift voor gebruiken. Je kunt altijd naar dit veld refereren.


Worth

Het bedrag wat betaald is, inclusief btw.


Betaald op

De datum waarop de betaling heeft plaatsgevonden.

Previous Articles on invoice
Content
en_USEnglish