RentMagic logo

Verhoog je productiviteit met deze online verhuursoftware. Alles getegreerd in één softwaresysteem voor jouw organisatie. Materialen, klanten, administratie, planning en alle communicatie.

Dashboard on mobile device

Order fields

< Back to overview

Order no.

Het ordernummer is het unieke nummer wat een order krijgt, deze wordt automatisch gegenereerd.

Customer

De geselecteerde klant waarvoor de order of bestelling is bestemd.

Contact person

Een contactpersoon binnen het bedrijf van de klant die de artikelen op de order zal ontvangen. Dit veld is niet verplicht, maar wel aan te bevelen te gebruiken.

Delivery Address

Het adres waar de artikelen geleverd dienen te worden. Als er geen adres wordt geselecteerd, dan wordt het standaard adres geselecteerd uit de klantgegevens. Dit is tevens het factuuradres. Bij bedrijven waar maar één adres van bekend is, is het dus niet nodig extra adressen aan te maken.

Reference

A reference for the customer, for example a serial number or a project number for administrative processing at the customer.

Status

De indicatie van de status van de order. Dit veld is niet handmatig aan te passen.

Created on

De datum wanneer de order is vervaardigd.

Send

This field is the time of sending, usually a date. The send field initially changes automatically after the field Invoice start wijzigt en is afhankelijk van de duur van levering die ingesteld is op een verzendmethode of een klantkaart. Het veld wat ingevuld wordt op de orderkop is een suggestie die mee gekopieerd wordt tijdens het plaatsen van artikelen op de order. Dit veld heeft invloed op de voorraad van de artikelen. De voorraad wordt in mindering gebracht op het moment dat de artikelen verzonden worden.

Invoice start

Dit veld is het moment van wanneer de facturatie van artikelen start. Deze kan afwijken door bijvoorbeeld lever-/transporttijd. Het veld wat ingevuld wordt op de orderkop is een suggestie die mee gekopieerd wordt tijdens het plaatsen van artikelen op de order. De facturatie start is dus per artikel instelbaar.

Invoice end

Dit veld is het moment van wanneer de facturatie van artikelen eindigt. Ook deze kan afwijken door bijvoorbeeld lever-/transporttijd voor retour. Het veld wat ingevuld wordt op de orderkop is een suggestie die mee gekopieerd wordt tijdens het plaatsen van artikelen op de order. De facturatie eind is dus per artikel instelbaar.

Return

Dit veld is het moment dat de artikelen retour zullen komen in het magazijn. Ook afhankelijk van de lever-/transporttijd is het goed om te kijken wanneer de artikelen retour zijn. Dit veld heeft ook invloed op de voorraad van de artikelen. Na het moment van retour zijn de artikelen weer op voorraad in het magazijn. Het veld wat ingevuld wordt op de orderkop is een suggestie die mee gekopieerd wordt tijdens het plaatsen van artikelen op de order.

Delivery method

De leveringsconditie die tijdens het aanmaken van de order wordt ingesteld in afspraak met de klant. Hoe wilt de klant de levering laten plaatsvinden?

Quotation no.

Als de order aangemaakt is vanuit een offerte, dan zie je in dit veld vanuit welke offerte.

Created by

De gebruiker die deze order heeft aangemaakt.

Edited by

De gebruiker die de order het laatst heeft bewerkt.

K/T% on new rule

Korting of toeslag percentage over de prijzen van de artikelen die op de order gezet worden. Een positieve waarde is een toeslag (T) op de standaard prijs en een negatieve waarde (K) is een korting op de standaard prijs.

Period on new rule

De periode die gebruikt wordt voor het veld prijs/eenheid op elk artikel wat geplaatst wordt op de order.

Ignore price fixing

Wanneer er voor deze order geen standaard korting mag worden gerekend vink je dit vakje aan.

Amount of days between invoices

The Amount of days between invoices geeft aan wanneer de order in het factureren overzicht komt. Nadat de order is gefactureerd zal de order pas weer in het facturatie overzicht komen nadat deze gesloten is, of nadat het aantal dagen van deze instelling wordt bereikt. Bij het manueel aanmaken van een order wordt deze waarde vanuit de klant instellingen gekopieerd. Deze instelling kan overigens per klant en systeembreed worden aangepast.

Payment method

De manier van betalen die gebruikt moet worden op deze order. Bij het manueel aanmaken van een order wordt deze waarde vanuit de klant instellingen gekopieerd. Deze informatie zal ik een later stadium ook mee gekopieerd worden tijdens de aanmaak van een factuur.

Warehouse

Het magazijn waar deze order is aangemaakt.

Previous Order info and actions
Next Articles on order
Content
en_USEnglish