RentMagic logo

Verhoog je productiviteit met deze online verhuursoftware. Alles getegreerd in één softwaresysteem voor jouw organisatie. Materialen, klanten, administratie, planning en alle communicatie.

Dashboard on mobile device

Reservation fields

< Back to overview

Reserveringnr.

Het reserveringsnummer is het unieke nummer wat de reservering krijgt, deze wordt automatisch gegenereerd.

Customer

De geselecteerde klant waarvoor de reservering (en later order) is bestemd.

Contact person

Een contactpersoon binnen het bedrijf van de klant die de reservering zal ontvangen. Dit veld is niet verplicht, maar wel aan te bevelen te gebruiken.

Delivery Address

Het adres waar de artikelen geleverd dienen te worden als de reservering een daadwerkelijke order wordt. Als er geen adres wordt geselecteerd, dan wordt het standaard adres geselecteerd uit de klantgegevens. Dit is tevens het factuuradres. Bij bedrijven waar maar één adres van bekend is, is het dus niet nodig extra adressen aan te maken.

Reference

A reference for the customer, for example a serial number or a project number for administrative processing at the customer.

Status

Automatische waarde ter indicatie van de status van het reservering.

  • Actief: De reservering is nieuw en bewerkbaar. Een reservering is meteen actief als deze wordt aangemaakt, maar blijft aanpasbaar zolang deze actief is.
  • Order: Er is een order gemaakt van de reservering.
  • Vervallen: De reservering had een bepaalde houdbaarheid, maar is een datum overschreden waardoor deze nu is komen te vervallen.

Created on

De datum wanneer de reservering is aangemaakt.

Send

This field is the time of sending, usually a date. The send field initially changes automatically after the field Invoice start wijzigt en is afhankelijk van de duur van levering die ingesteld is op een verzendmethode of een klantkaart. Het veld wat ingevuld wordt op de kop van de reservering is een suggestie die mee gekopieerd wordt tijdens het plaatsen van artikelen op de reservering.

Invoice start

Dit veld is het moment van wanneer de facturatie van artikelen start. Deze kan afwijken door bijvoorbeeld lever-/transporttijd. Het veld wat ingevuld wordt op de kop van de reservering is een suggestie die mee gekopieerd wordt tijdens het plaatsen van artikelen op de reservering. De facturatie start is dus per artikel instelbaar.

Invoice end

Dit veld is het moment van wanneer de facturatie van artikelen eindigt. Ook deze kan afwijken door bijvoorbeeld lever-/transporttijd voor retour. Het veld wat ingevuld wordt op de kop van de reservering is een suggestie die mee gekopieerd wordt tijdens het plaatsen van artikelen op de reservering. De facturatie eind is dus per artikel instelbaar.

Return

Dit veld is het moment dat de artikelen retour zullen komen in het magazijn. Ook afhankelijk van de lever-/transporttijd is het goed om te kijken wanneer de artikelen retour zijn. Na het moment van retour zijn de artikelen weer op voorraad in het magazijn. Het veld wat ingevuld wordt op de kop van de reservering is een suggestie die mee gekopieerd wordt tijdens het plaatsen van artikelen op de reservering.

Expiration date

De datum waarop deze reservering zal vervallen en niet meer geldig is.

Created by

De gebruiker die deze reservering heeft aangemaakt.

K/T% on new rule

Korting of toeslag percentage over de prijzen van de artikelen die op de reservering gezet worden. Een positieve waarde is een toeslag (T) op de standaard prijs en een negatieve waarde (K) is een korting op de standaard prijs.

Edited by

De gebruiker die de reservering het laatst heeft bewerkt.

Ignore price fixing

Wanneer er voor deze reservering geen standaard korting mag worden gerekend vink je dit vakje aan.

Warehouse

Het magazijn dat gerelateerd is aan de reservering, waar ook de order aangemaakt wordt als de reservering akkoord is.

Previous Reservation info and actions
Next Articles on reservation
Content
en_USEnglish