RentMagic logo

Verhoog je productiviteit met deze online verhuursoftware. Alles getegreerd in één softwaresysteem voor jouw organisatie. Materialen, klanten, administratie, planning en alle communicatie.

Dashboard on mobile device

Articles on reservation

< Back to overview

Op het tabblad artikelen is het mogelijk om de artikelen toe te voegen op de reservering. Je kunt de artikelen toevoegen, aanpassen of verwijderen door te klikken op edit items / serial numbers.

Add article or line

Het is mogelijk om de artikelen op drie manieren toe te voegen op de reservering:

Scan

Via scan you can look up articles, or scan them directly with a barcode scanner. In this field you can select articles and serial numbers. If you are looking for a specific article in a wide range of articles, you can first select a category at category. You can then search through this category at scan. Als je een artikel selecteert wat je gevonden hebt, komt het op de reservering regels te staan. Vul dan natuurlijk nog de juiste informatie bij de offerteregel verder in en controleer alle belangrijke velden.

Manually adding rules

Door handmatig de velden in te vullen in de laatste rij van het overzicht kun je reservering regels aanmaken. Vul alle relevante velden in.

Make sure to also view the content of the rules by clicking the down arrow in the rightmost column. It is possible to adjust any dimension fields, price calculations and other conditions.

Availability

It is also possible to select items from availability. Availability provides a planning view of all items (or serial numbers) that are available for a specific period. click on availability to open the availability screen.

Delete item or line

Je kunt regels op een reservering altijd verwijderen. Wees hiermee voorzichtig. Je kunt een regel eenvoudig verwijderen door in de meest linkerkolom op het kruisje te klikken. De totalen worden ook direct bijgewerkt.

Change item or rule

Als je op artikelen bewerken hebt gedrukt, kun je bestaande regels aanpassen. Dit werkt alleen als de reservering de status actief heeft. Je kunt de details van de regel ook openen door op het pijltje in de meest rechtse kolom te klikken. Als je bedragen aanpast, zullen ook de totale meteen worden bijgewerkt.

Nadat je de gegevens hebt gewijzigd, klik dan op save in the sub-action bar to save the data.

Renumber lines

Als je veel mutaties gedaan hebt op een reservering, dan staan vaak de regelnummers door elkaar. Door te klikken op renumber lines in the sub-action bar, all lines are renumbered, in the order 10,20,30, and so on.

Check stock and availability

Tijdens het plaatsen van artikelen kun je direct een controle doen van de voorraad. Klik op item beschikbaarheid in de subactiebalk om de voorraad te controleren voor de gekozen periode. Je krijgt een apart scherm met daarin de voorraad weergegeven in een tijdslijn. Je kunt schuiven in de tijdslijn om de periode te wijzigen. De voorraad van alle artikelen die op de reservering staan worden getoond.

Naast het controleren van de voorraad van de artikelen kun je ook de beschikbaarheid van artikelen binnen een bepaalde categorie. Als een artikel niet beschikbaar is in de geselecteerde periode kun je ook een suggestie doen van een ander artikel wat er op lijkt binnen een bepaalde categorie. Je dient wel eerst een categorie te hebben geselecteerd, klik vervolgens op categorie beschikbaarheid.

Previous Reservation fields
Next Convert reservation to an order
Content
en_USEnglish