RentMagic logo

Verhoog je productiviteit met deze online verhuursoftware. Alles getegreerd in één softwaresysteem voor jouw organisatie. Materialen, klanten, administratie, planning en alle communicatie.

Dashboard on mobile device

Intake info and actions

< Back to overview

Het retour nemen van producten gebeurt via de module innemen. Actieve orders (orders met producten waarvan de producten nog uitgegeven zijn) kunnen worden gesloten door artikelen in te nemen. Na het maken van een inname kan er ook een bewijs van inname worden afgedrukt, namelijk een inname bon. Het proces innemen is erg belangrijk en is de enige methode om een order te kunnen afsluiten. Een inname kan ook voor een gedeelte van de order plaatsvinden, het is niet noodzakelijk om direct alle artikelen retour te nemen. Sommige grotere orders bevatten soms producten die verspreid worden over meerdere periodes.

Handel > Acties > Innemen

Het inname scherm wordt geopend.

Inname uitvoeren

Je kunt een werkelijke inname van producten uit voeren op meerdere manieren. Als je de module innemen hebt gestart, dan kun je bij type aangeven hoe je de producten retour wilt nemen. De verschillende manieren staan toe de juiste selectie van de artikelen (of serienummers) te maken.

  • Alles: Met de selectie van alles, kun je ongeacht wat er bij je op de balie ligt, altijd retour scannen. Het systeem doet zelf een herkenning bij welke klant en/of contactpersoon het product actief is. Na de eerste selectie wordt deze klant geselecteerd en kan er alleen nog maar voor deze klant retour worden gescand.
  • Customer: Na de selectie customer, kun je een klant selecteren bij het veld worth. Na het selecteren van de desbetreffende klant, kun je alleen artikelen retour scannen van deze klant. In het overzicht worden alle actieve producten getoond.
  • Contact: Na de selectie touch, kun je een contactpersoon selecteren bij het veld worth. Na het selecteren van de desbetreffende contactpersoon, kun je alleen artikelen retour scannen van deze contactpersoon. In het overzicht worden alle actieve producten getoond, behorende bij deze contactpersoon.
  • Reference: In sommige gevallen wordt er gebruik gemaakt van een referentie veld, bijvoorbeeld projectnummer of inkoopordernummer, waarmee het dan eenvoudig is om producten te verzamelen. Je kunt ook weer deze referentie gebruiken tijdens het retour scannen.
  • Order: Met het selecteren van een order kun je alle actieve orders doorlopen en selecteren. Je kunt dan rechtstreeks alle producten van deze order zien en selecteren om retour te scannen.
  • Article: Als je specifiek van een bepaald artikel een aantal serienummers retour wilt scannen, selecteer je article en vervolgens bij waarde kies het juiste artikelnummer.
  • Serienummer: Om een overzicht te krijgen van alle serienummers selecteer je serienummer en kies je het serienummer bij waarde om deze retour te kunnen scannen.

In het overzicht is het belangrijk dat je de artikelen selecteert die je wilt innemen. Na het doen van de selectie klik je op innemen. Er wordt automatisch een inname bon aangemaakt welke je ook weer kunt uitdraaien als bewijs voor retour van de producten. Desgewenst kun je die zelf en de contactpersoon ondertekenen.

Nadat de inname is aangemaakt wordt het artikel automatisch gesloten op de order.

Content
en_USEnglish