RentMagic logo

Verhoog je productiviteit met deze online verhuursoftware. Alles geïntegreerd in één softwaresysteem voor jouw organisatie. Materialen, klanten, administratie, planning en alle communicatie.

Dashboard on mobile device

Article group info and actions

< Back to overview

Een artikelgroep is een rubricering voor artikelen, met name om prijscondities en financiële informatie bij te houden. Artikelgroepen worden niet gebruikt om te rubriceren binnen een frontend (webshop of website). Daarvoor gebruik je beter de module categories.

Module categorieen

Een artikel is altijd toegekend aan maar één artikelgroep. Binnen de artikelgroep zijn handelszaken gedefinieerd omtrent financiën, onder andere de grootboekrekeningen. Via journaalposten is het mogelijk om op artikelgroep niveau exports te maken voor een financieel pakket of ander ERP/CRM systeem.

Artikelen > Basisgegevens > Artikelgroepen

Het overzicht van de artikelgroepen wordt nu geopend.

Artikelgroep toevoegen

Als je een artikelgroep wilt toevoegen, klik je op new.
Als je het assortiment wilt uitbreiden met artikelen is het bijvoorbeeld zaak om een artikelgroep aan te maken. Zorg ervoor dat je de artikelgroep zo uitgebreid mogelijk vult. Als je gebruik maakt van financiële exports dan zul je ook de grootboekrekeningen moeten vullen. Deze velden zijn niet verplicht overigens.

Als je allen essentiële velden hebt ingevuld, klik dan op save om de artikelgroep te bewaren. Na het opslaan blijft het artikelgroep detailscherm geopend.

Uitleg velden van een artikelgroep

Na het opslaan is de artikelgroep aangemaakt. Vergeet niet de tabbladen onderin de artikelgroep details verder aan te vullen.

Uitleg tabbladen binnen een artikelgroep

Artikelgroep wijzigen

Als je een bestaande artikelgroep wilt aanpassen, dubbelklik dan de desbetreffende artikelgroep in het overzicht. Het artikelgroep details scherm wordt dan geopend en je kunt daar je wijzigingen doorvoeren.
De gegevens van een artikelgroep kunnen wijzigen. Voer je wijzigingen in op het artikelgroep detailscherm. Nadat je de aanpassingen hebt voltooid, klik je op save om de gegevens te bewaren. De gegevens van de artikelgroep zijn dan direct actief.

After the changes have been made, it is advisable to go through the tabs as well.

Uitleg tabbladen binnen een artikelgroep

Artikelgroep verwijderen

Als een artikelgroep helemaal niet meer wordt gebruikt en alle artikelen die toegekend waren aan deze artikelgroep zijn verplaatst naar een andere artikelgroep of zijn verwijderd, dan kun je de artikelgroep verwijderen. Wees er voorzichtig mee, want er hangt veel informatie samen met de artikelgroep.

Om een artikelgroep echt te verwijderen selecteer je de desbetreffende artikelgroep in het overzicht. Klik vervolgens op delete to permanently remove the article from the system. This process is irreversible.

Next Article group fields
Content
en_USEnglish