RentMagic logo

Verhoog je productiviteit met deze online verhuursoftware. Alles getegreerd in één softwaresysteem voor jouw organisatie. Materialen, klanten, administratie, planning en alle communicatie.

Dashboard on mobile device

Location info and actions

< Back to overview

Als je binnen RentMagic gebruik wilt maken van orderpicking dan moet je locaties instellen binnen je magazijn(en). Het is mogelijk om via bepaalde looproutes je artikelen uit het magazijn te halen middels een pickopdracht. Echter het is dan noodzakelijk deze informatie in te stellen binnen deze module. Ook als je niet gebruik maakt van orderpicking is het mogelijk om locaties aan te maken. Deze locaties zijn dan indicatief waar het artikel zich in het magazijn bevindt. Een locatie kan bijvoorbeeld een legbord of een stelling in het magazijn zijn.

Artikelen > Magazijnen > Locaties

Het overzicht van alle locaties wordt nu geopend.

Uitleg velden van een locatie

Locatie toevoegen

Als je een locatie wilt toevoegen, klik je op new.

Als je een legbord of magazijnstelling wilt toevoegen aan het geselecteerde magazijn voer dan de benodigde gegevens in en druk op save om de locatie te bewaren.

Uitleg velden van een locatie

Na het opslaan is de locatie per direct beschikbaar.


Locatie wijzigen

Een bestaande locatie kun je aanpassen. Dubbelklik de desbetreffende locatie in het overzicht. Voer daar je wijzigingen uit.

Je kunt een locatie wijzigen als dat nodig is. Voer je wijzigingen uit op de locatie en klik op save om de gegevens te bewaren. De wijzigingen op de locatie zijn per direct actief en een mogelijke wijziging van de naam van de locatie wordt ook direct doorgevoerd op het bestaande artikelbestand.


Locatie verwijderen

Als je een locatie niet langer nodig hebt binnen je magazijn kun je deze verwijderen. Het is alleen niet mogelijk om een locatie te verwijderen als er een artikel of serienummer is gekoppeld aan de locatie. Je zult eerst moeten zorgen dat de locatie gewijzigd wordt op het artikel of serienummer. Daarna is het mogelijk de locatie veilig te verwijderen.

Om de locatie echt te verwijderen selecteer je de desbetreffende locatie in het overzicht. Klik vervolgens op delete om de locatie definitief uit het systeem te halen. Het proces is onomkeerbaar.

Next Location fields
Content
en_USEnglish