RentMagic logo

Verhoog je productiviteit met deze online verhuursoftware. Alles getegreerd in één softwaresysteem voor jouw organisatie. Materialen, klanten, administratie, planning en alle communicatie.

Dashboard on mobile device

Warehouse tabs

< Back to overview

Naast de velden van een magazijn is nog meer informatie gekoppeld in de vorm van tabbladen. Je kunt de verschillende tabbladen doorlopen om de nodige instellingen te bekijken. Onderstaande tabbladen behoren tot een magazijn.

Stock

Dit is een informatief tabblad waarin je alle artikelen vindt binnen het magazijn met de bijbehorende voorraad. Je ziet zowel de vrije als fysieke voorraad in dit overzicht terug.

Fields

  • Warehouse: het geselecteerde magazijn.
  • Article no.: de project van de voorraad van het artikelnummer in deze kolom.
  • Stock: de huidige vrije voorraad van dit artikel in het geselecteerde magazijn.
  • Fysieke voorraad: de werkelijke voorraad van dit artikel in het geselecteerde magazijn. De fysieke voorraad is wat er op dat moment echt aanwezig is, maar deze hoeft niet altijd vrij te zijn.

Users

Dit overzicht laat alle toegestane gebruikers zien voor het geselecteerde magazijn. De geselecteerde gebruikers hebben toegang tot het magazijn en kunnen deze ook selecteren tijdens de dagdagelijkse handelingen binnen RentMagic.

Gebruikers selecteren

Je kunt gebruikers selecteren of de-selecteren binnen het geselecteerde magazijn. Nadat je de selectie hebt gedaan klik je op save to save the data.

Openingsdagen

Het is mogelijk om openingsdagen en tijdvakken te definiëren op een magazijn. Als je met openingsdagen werkt betekend het dat je nooit de fout kunt maken om een order te laten afhalen of verzenden op een moment dat het magazijn gesloten is. Het is niet verplicht om met openingsdagen te werken, maar op het moment dat je openingsdagen toevoegt op een magazijn dan worden deze automatisch ingesteld. RentMagic is zo ingericht dat er altijd gekeken wordt wanneer een magazijn is geopend, i.p.v. wanneer een magazijn is gesloten. Houdt hiermee rekening.

Fields

  • Openingsdatum: de datum wanneer het magazijn geopend is.
  • Dag van de week: wordt automatisch gevuld door het systeem – hierin wordt zichtbaar welke dag van de week (maandag t/m zondag) de openingsdatum betreft. Dit is puur indicatief voor de gebruiker.
  • Weeknummer: wordt automatisch gevuld door het systeem – hierin wordt zichtbaar welk weeknummer van het jaar (1 t/m 52) de openingsdatum betreft. Dit is puur indicatief voor de gebruiker.
  • Warehouse: het geselecteerde magazijn.

Add

Je kunt eenvoudig een openingsdatum toe voegen in het systeem. Klik op new en vul de benodigde velden in. Klik vervolgens op save om de gegevens te bewaren. Zorg ervoor dat de openingsdatum uniek is en dat deze nog niet bestaat.

Change

Je kunt een bestaande openingsdatum aanpassen, bijvoorbeeld om deze te verzetten naar een andere datum. Dubbelklik de openingsdatum en pas de wijzigingen aan. Klik op save om de gegevens te bewaren. Zorg ervoor dat de openingsdatum uniek is en dat deze nog niet bestaat.

Delete

Je kunt een bestaande openingsdatum verwijderen. Als de dag bijvoorbeeld toch een sluitingsdag wordt. Selecteer de desbetreffende openingsdatum en klik op delete om de openingsdatum te verwijderen uit RentMagic.

Tijdvakken

Als een openingsdag is aangemaakt is het bovendien mogelijk om tijdvakken te definiëren waarmee het ook mogelijk is om aan te duiden hoe laat een bepaalde order bijvoorbeeld afgehaald kan worden. Het voordeel van deze tijdvakken is dat je een planning op kunt maken qua magazijnbezetting van personeel. Je kunt de tijdvakken indelen zoals je zelf wilt, omdat het vrij in te vullen velden zijn. De tijdvakken zijn overigens niet verplicht om aan te maken.

Fields

  • Tijdvak: een vrij in te vullen omschrijving van het tijdvak. Bijvoorbeeld: 9.00u – 10.00u.
  • No.: de volgorde van weergave van het tijdvak in de lijst bij de geselecteerde openingsdatum.

Add

Om een tijdvak aan te maken klik op new en vul de benodigde velden in. Klik op save to save the data.

Change

Je kunt een bestaand tijdvak wijzigen. Dubbelklik het tijdvak in het overzicht en voer de wijzigingen door. Klik op save to save the data.

Delete

Je kunt een bestaand tijdvak verwijderen als je deze niet meer gebruikt. Selecteer het desbetreffende tijdvak in het overzicht en klik op delete om het tijdvak definitief te verwijderen.

Previous Warehouse fields
Content
en_USEnglish