RentMagic logo

Verhoog je productiviteit met deze online verhuursoftware. Alles getegreerd in één softwaresysteem voor jouw organisatie. Materialen, klanten, administratie, planning en alle communicatie.

Dashboard on mobile device

Customer tabs

< Back to overview

Addresses

Op het subtabblad adressen is het mogelijk om de (aflever)adressen toe te voegen op de klant. Een afleveradres kan worden gebruikt op een pakbon en om te traceren waar bepaalde orders geleverd zullen worden. Je kunt het adres ook gebruiken als een project adres, waar bijvoorbeeld de materialen worden ingezet.

Fields

 • Klantnr.: Het klantnummer wat bij het adres hoort. Dit veld wordt automatisch ingevuld vanuit de klant details.
 • Company name: Een eventueel af te wijken bedrijfsnaam voor het adres.
 • Aanhef: De aanhef van een eventueel af te wijken contactpersoon voor het adres.
 • Voornaam: De voornaam van een eventueel af te wijken contactpersoon voor het adres.
 • Achternaam: De achternaam van een eventueel af te wijken contactpersoon voor het adres.
 • Straat: De straat van het adres.
 • Huisnummer: Het bijbehorende huisnummer van het adres.
 • Toevoeging: Een eventuele toevoeging op het huisnummer van het adres.
 • Postcode: De postcode van het adres.
 • Adres extra info 1: Eventuele aanvulling op het adres. In Nederland/België wordt dit veld meestal niet gebruikt.
 • Adres extra info 2: Eventuele aanvulling op het adres. In Nederland/België wordt dit veld meestal niet gebruikt.
 • Plaats: De plaats van het adres.
 • Provincie: De provincie van het adres.
 • Land: De land van het adres.
 • Phone number: Het telefoonnummer van het adres.
 • Standard: Of het adres standaard is bij het aanmaken van nieuwe handelsdocumenten.
 • Delivery time in days: De levertijd in dagen voor dit afleveradres. De lengte van de duur van het transport voordat de levering plaatsvindt.

Module contactpersonen / velden


Add

Je kunt een adres toevoegen op een klantkaart. Klik op new. Vul alle benodigde velden zo compleet mogelijk in. Klik op save to save the data.


Change

Om een bestaand adres te wijzigen dubbelklik je op het desbetreffende adres in het overzicht van adressen onder het details scherm. Voor alle wijzigingen uit en klik op save om de gegevens te bewaren. De adresgegevens zijn per direct actief.


Delete

Een bestaand adres wat niet meer gebruikt wordt kun je verwijderen. Let op: Alle handelsdocumenten waarop het adres gedefinieerd staat zullen geen adres meer bevatten. Selecteer één of meerdere adressen en klik op delete.

Contact persons

Op het tabblad contact person is het mogelijk om de contactpersonen toe te voegen op de klant. Contactpersonen kunnen gebruikt worden bij het handelsproces. Aan de hand van een gekozen contactpersoon kun je zien wie verantwoordelijk is voor de verhuurde artikelen. Tevens wordt de contactpersoon gebruikt om e-mails en correspondentie te versturen.

Meer informatie:

Module contactpersonen

Fields

Meer informatie over de velden van contactpersonen is te vinden in de handleiding contactpersonen / velden.

Module contactpersonen / velden


Add

Je kunt een contactpersoon toevoegen op een klantkaart. Klik op new. Vul alle benodigde velden zo compleet mogelijk in. Klik op save to save the data.

Meer informatie:

Module contactpersonen / contactpersoon toevoegen


Change

Om een bestaande contactpersoon te wijzigen dubbelklik je op de desbetreffende contactpersoon in het overzicht onder het details scherm. Voor alle wijzigingen uit en klik op save om de gegevens te bewaren. De gegevens van de contactpersoon zijn per direct actief.

Meer informatie:

Module contactpersonen / contactpersoon wijzigen


Delete

Een bestaande contactpersoon die niet meer gebruikt wordt kun je verwijderen. Let op: Alle handelsdocumenten waarop deze contactpersoon gedefinieerd staat zullen geen contactpersoon meer bevatten. Selecteer één of meerdere contactpersonen en klik op delete.

Meer informatie:

Module contactpersonen / contactpersoon verwijderen

Quotations

In dit overzicht zie je alle offertes die voor de geselecteerde klant aangemaakt zijn. In het overzicht kun je filteren op de verschillende statussen die bekend zijn voor een offerte. Je kunt een offerte dubbelklikken in het overzicht om meer details te openen.

Meer informatie:

Module offertes

Dimensions

In dit overzicht zie je alle dimensies die voor de klant actief zijn. Dubbelklik op een dimensie om meer informatie over de dimensie te krijgen.

Meer informatie:

Module dimensies

Orders

In dit overzicht zie je alle orders die voor de geselecteerde klant aangemaakt zijn. In het overzicht kun je filteren op de verschillende statussen die bekend zijn voor een order. Je kunt een order dubbelklikken in het overzicht om meer details te openen.

Meer informatie:

Module orders

Intakes

In dit overzicht zie je alle innames (retouren) die voor de geselecteerde klant aangemaakt zijn. Je kunt een inname dubbelklikken in het overzicht om meer details te openen.

Meer informatie:

Module innames

Invoices

In dit overzicht zie je alle facturen die voor de geselecteerde klant gegenereerd zijn. In het overzicht kun je filteren op de verschillende statussen die bekend zijn voor een factuur.

Meer informatie:

Module facturen

Payments

In dit overzicht zie je alle betalingen die door de geselecteerde klant uitgevoerd zijn. Een betaling is meestal gekoppeld aan een order of een factuur. Een betaling zorgt ervoor dat het saldo van een klant verlaagd wordt. Ook kan een betaling ervoor zorgen dat een order uitgeleverd kan worden, mits er op voorhand betaald moet worden.

Standaard e-mailsjablonen

Dit overzicht geeft alle e-mailsjablonen weer die voor de klant zijn ingesteld als standaard. Het voordeel hiervan is dat als je veel handel drijft met een klant dat je standaard sjablonen in kunt stellen, zodat je niet iedere keer een ander sjabloon moet selecteren. Ook is het hier mee mogelijk om geïndividualiseerde sjablonen te selecteren voor een klant.

Fields

 • Klantnr.: de reeds geselecteerde klant in het detailsscherm.
 • Email template: de e-mail sjabloon die je wilt instellen op de standaard e-mailsjabloon.
 • Rapport: het bijbehorende (PDF) rapport wat op de standaard e-mailsjabloon geselecteerd mag worden.
 • Full table name: bij welke tabel dit standaard e-mail sjabloon tevoorschijn mag komen tijdens het afdrukken of e-mailen.

Add

Om een standaard e-mailsjabloon toe te voegen klik op new. Fill in the needed fields. Press on save om de gegeven te bewaren. De standaard e-mailsjabloon is direct actief voor de geselecteerde klant.


Change

Je kunt een bestaande e-mailsjabloon aanpassen indien nodig. Bijvoorbeeld om de aantallen aan te passen. Dubbelklik de e-mailsjabloon in het overzicht en pas de wijzigingen aan. Klik op save to save the data. The changes are effective immediately.


Delete

Je kunt een bestaande e-mailsjabloon verwijderen als deze niet meer wordt gebruikt. Selecteer het desbetreffende sjabloon en klik op delete om het sjabloon te verwijderen.

Documents

In dit overzicht zie je de bestanden die voor de klant in een eerder stadium al zijn geplaatst. Bijvoorbeeld bestanden die op een order geplaatst zijn (bijv. attesten of keuringsdocumenten). De bestanden zijn alleen te openen of te verwijderen om op te schonen.

Fields

 • Filename: de naam van het bestand, origineel de bestandsnaam voor het uploaden.
 • Filetype: het type bestand, bijvoorbeeld .PDF of .DOCX.
 • Order no.: bij welke order het bestand is geplaatst.
 • Klantnr.: de reeds geselecteerde klant waarvoor de bestanden worden getoond.

Openen

Je kunt een bestand openen door in het overzicht er op te dubbelklikken. Het bestand wordt gedownload door de browser en deze kun je dan gewenst weer openen door erop te dubbelklikken.


Delete

Je kunt bestanden verwijderen als je bijvoorbeeld wilt opschonen. Selecteer één of meerdere bestanden in het overzicht en klik op delete. Deze worden dan definitief uit de database verwijderd.

Previous Customer fields
Content
en_USEnglish