RentMagic logo

Verhoog je productiviteit met deze online verhuursoftware. Alles getegreerd in één softwaresysteem voor jouw organisatie. Materialen, klanten, administratie, planning en alle communicatie.

Dashboard on mobile device

Currency info and actions

< Back to overview

Binnen RentMagic is het mogelijk om meerdere valuta te gebruiken. De standaard valuta wordt gebruikt voor de opslag van de basis gegevens over prijzen door het systeem, maar door gebruik te maken van een andere valuta in combinatie met een wisselkoers, kunnen andere valuta gebruikt worden in rapportages en in de verdere werking van het systeem. Ook als je niet met meerdere valuta wilt werken, zal altijd de standaard valuta aanwezig zijn in het systeem, bijvoorbeeld de Euro.

Instellingen > Systeem > Valuta.

Het overzicht van alle valuta binnen het systeem wordt nu geopend.

Uitleg velden van een valuta

Valuta toevoegen

Als je een valuta wilt toevoegen, klik je op new.

Vul in het scherm alle relevante velden in om de valuta aan te maken. Klik vervolgens op save om de gegevens te bewaren. Als je daarna nog een extra valuta wilt aanmaken, kun je op save and new klikken.

Valuta wijzigen

Als je een bestaande valuta wilt aanpassen, dubbelklik dan op de desbetreffende valuta in het overzicht. Het valuta details scherm wordt nu geopend en je kunt daar je wijzigingen doorvoeren.

Om een bestaande valuta aan te passen dubbelklik je op de label in het overzicht. In dit venster kun je nu aanpassingen doorvoeren en op save klikken als je klaar bent. Als de aangepaste valuta reeds eerder gebruikt is, zullen de bestaande valuta aangepast worden binnen het gehele systeem, behalve voor het veld koers. De koers is een momentopname en wordt niet zonder meer bijgewerkt op bestaande records.

Als je de koers aanpast op de valuta tabel, wordt bij de aanmaak van nieuwe gegevens binnen RentMagic wel gebruik gemaakt van de nieuwe koers.

Valuta verwijderen

Om een valuta te verwijderen kun je deze aanvinken door op het selectievakje te klikken. Klik vervolgens op delete. De valuta die je verwijderd worden in de historische gegevens van orders en facturen niet mee verwijderd. Deze blijven steeds inzichtelijk.

Next Currency fields
Content
en_USEnglish