RentMagic logo

Verhoog je productiviteit met deze online verhuursoftware. Alles getegreerd in één softwaresysteem voor jouw organisatie. Materialen, klanten, administratie, planning en alle communicatie.

Dashboard on mobile device

Image format info

< Back to overview

Om RentMagic gebruiksvriendelijker te maken is het mogelijk om artikel afbeeldingen toe te voegen. Ook is het natuurlijk van belang als er een webshop of informatieve website gekoppeld wordt. Voor de klanten is het dan mogelijk om afbeeldingen bij een artikel te zien.

Tijdens de ingebruikname van RentMagic is het belangrijk de artikelafbeeldingen op de juiste manier op te slaan in de database. In deze module is het mogelijk om aan te geven hoe de afbeeldingen moeten worden opgeslagen. Je kunt meerdere afbeeldingen in een keer opslaan binnen de database. Het voordeel hiervan is dat “scaling” niet hoeft te worden toegepast tijdens het tonen van de afbeeldingen. Voor de performance van het systeem komt dit ten goede.

Bedenk dus goed van tevoren in welk formaat je de artikel afbeeldingen wilt tonen.

Instellingen > Systeem > Afbeeldingsformaten.

Het overzicht van alle afbeeldingsformaten wordt nu geopend.

Uitleg velden van een afbeeldingsformaat

Afbeeldingsformaat toevoegen

Als je een nieuw afbeeldingsformaat wilt toevoegen, klik je op new.

In dit scherm vul je alle velden in en klik op save om de gegevens te bewaren. Klik op save and new als je direct nog een afbeeldingsformaat wilt toevoegen.

Afbeeldingsformaat wijzigen

Als je een bestaand afbeeldingsformaat wilt aanpassen, dubbelklik dan het desbetreffende afbeeldingsformaat in het overzicht. Het afbeeldingsformaat details scherm wordt geopend en je kunt daar je wijzigingen doorvoeren.

Je kunt een afbeeldingsformaat wat je hebt vastgelegd altijd veranderen. Dit doe je door te dubbelklikken op het desbetreffende formaat. Na het aanpassen van de gegevens klik je op save om de gegevens te bewaren. Let op: bestaande afbeeldingen die zijn opgeslagen in de database met dit formaat, zullen niet automatisch worden aangepast. Alleen nieuwe uploads van afbeeldingen zullen in het nieuwe formaat worden opgeslagen. Houdt hiermee goed rekening. Een drastische wijziging van de formaten heeft tot gevolg dat de afbeeldingen allemaal opnieuw in het systeem zullen moeten worden gezet.

Afbeeldingsformaat verwijderen

Je kunt een formaat verwijderen als je deze niet meer gebruikt. De reeds gebruikte afbeeldingen die in de database zijn opgeslagen met dit formaat, zullen nog wel steeds blijven bestaan. Alleen nieuwe upload van afbeeldingen zullen niet meer in dit formaat worden opgeslagen. Selecteer het selectievakje voor het afbeeldingsformaat wat je wilt verwijderen. Klik vervolgens op delete.

Next Image format fields
Content
en_USEnglish