RentMagic logo

Verhoog je productiviteit met deze online verhuursoftware. Alles getegreerd in één softwaresysteem voor jouw organisatie. Materialen, klanten, administratie, planning en alle communicatie.

Dashboard on mobile device

Replacement reason info and actions

< Back to overview

Vervang redenen kun je gebruiken binnen RentMagic als je gebruik maakt van het vervangen van serienummers, bijvoorbeeld voor langdurige huurcontracten (orders). Serienummers kunnen vervangen(omgeruild/gewisseld) worden als er bijvoorbeeld onderhoud op gedaan moet worden. Of als er een defect is ontstaan bij de klant. Tijdens het omwisselproces moet je een vervangreden meegeven, waardoor bijgehouden wordt wat er precies met een serienummer is gebeurd. In deze module kun je de redenen voor vervangen opgeven, welke je kunt selecteren tijdens het proces.

Synoniemen: omruilen, wisselen, swappen

Instellingen > Systeem > Vervangredenen

Het overzicht van alle vervangredenen wordt nu geopend.

Uitleg velden van een vervangreden

Vervangreden toevoegen

Als je een vervangreden wilt toevoegen, klik je op new.

Vul in het scherm alle relevante velden in om de reden aan te maken. Klik vervolgens op save om de gegevens te bewaren. Als je rechtstreeks nog een extra vervangreden wilt aanmaken, kun je op de knop save and new klikken.

Vervangreden wijzigen

Als je een bestaande vervangreden wilt aanpassen, dubbelklik dan de desbetreffende vervangreden in het overzicht. Het details scherm wordt dan geopend en je kunt je wijzigingen daar doorvoeren.

In dit scherm kun je de aanpassingen doorvoeren en op save klikken als je klaar bent. Als de aangepaste vervangreden reeds eerder gebruikt is, zullen de bestaande redenen ook van naam wijzigen door het gehele systeem. Dat betekend dat je redenen niet zonder meer kunt wijzigen, maar bedenk eerst goed of de wijziging effect heeft op de reeds bestaande vervangingen.

Vervangreden verwijderen

Om één of meerdere vervangredenen te verwijderen kun je deze aanvinken door op het selectievakje te klikken. Klik vervolgens op delete. De reeds bestaande vervangredenen blijven wel bestaan op de reeds aangemaakt vervangingen.

Next Replacement reason fields
Content
en_USEnglish