RentMagic logo

Verhoog je productiviteit met deze online verhuursoftware. Alles getegreerd in één softwaresysteem voor jouw organisatie. Materialen, klanten, administratie, planning en alle communicatie.

Dashboard on mobile device

Transaction types info and actions

< Back to overview

Transactietypes zijn in het leven geroepen om een bepaalde groepering toe te passen op handelsdocumenten, bijvoorbeeld op orders. Transactietypes zijn informatief, echter kunnen de transactietypes in maatwerk wel gebruikt worden om het proces aan te passen. Transactietypes zijn geen verplichte velden en kunnen ook via de systeeminstellingen worden uitgeschakeld, als je organisatie er niet mee werkt. Ook in rapportages kunnen de transactietypes worden getoond.

Instellingen > Systeem > Transactietypes

Het overzicht van de transactietypes wordt nu geopend.

Uitleg velden van een transactietype

Transactietype toevoegen

Als je een transactietype wilt toevoegen, klik je op nieuw.

Het aanmaken van een transactietype is erg eenvoudig. Denk goed na over de naamgeving van je transactietype, immers als je er een tijdje mee werkt wordt de naam natuurlijk doorgaans het systeem gebruikt. Een transactie type wordt vaak uitgedrukt in combinatie met bijvoorbeeld een ordernummer.

Vul het veld transactietype in en klik op save om het transactietype te bewaren.

Uitleg velden van een transactietype

Transactietype wijzigen

Als je een bestaand transactietype wilt aanpassen, dubbelklik dan het desbetreffende artikel in het overzicht. Het artikel details scherm wordt dan geopend en je kunt daar je wijzigingen doorvoeren.

Je kunt een transactietype wijzigen. De wijziging die je doorbrengt heeft geen invloed op de reeds bestaande handelsdocumenten die gebruik hebben gemaakt van dit transactietype. Het wijzigen van een transactietype kun je toepassen als je een bestaande transactietype niet meer gebruikt en je wilt graag een nieuwe aanmaken. Houdt wel rekening met het feit of er geen maatwerk afhankelijk is van de transactietype.

Nadat je de wijzigingen hebt doorgevoerd klik je op save to save the data.

Transactietype verwijderen

Als je een transactietype voor een langere tijd niet gebruikt is het mogelijk deze te verwijderen. De transactietype zal blijven bestaan op reeds bestaande handelsdocumenten, omdat de informatie op de documenten blijft bestaan. We noemen dit zogenaamde historische gegevens.

Om een transactietype echt te verwijderen selecteer je het desbetreffende transactietype in het overzicht. Klik vervolgens op delete om het transactietype definitief uit het systeem te halen. Het proces is onomkeerbaar.

Next Transaction types fields
Content
en_USEnglish