RentMagic logo

Verhoog je productiviteit met deze online verhuursoftware. Alles getegreerd in één softwaresysteem voor jouw organisatie. Materialen, klanten, administratie, planning en alle communicatie.

Dashboard on mobile device

User info and actions

< Back to overview

In the User overview it is possible to manage users of the system. You can create, edit and delete new users here. Users are people who can log into the system, but they can also be users for a possible frontend, for example an informative website with information about rental items and a webshop that is a lot more extensive. A user is then linked one-on-one with a contact person. A contact is linked to a customer.

Regardless of the chosen license and number of users, an infinite number of users can be created in the system. The chosen license, or the number of user licenses active on the system, only affects the number of concurrent users. Simultaneous users means: the number of people who log into the system at the same time.

Settings> Users> Users

The overview of users within RentMagic now opens.

Explanation fields of a user

Gebruiker toevoegen

If you want to add a user to the system, you press on new

Voor het aanmaken van een nieuwe gebruiker druk je op new in de actiebalk. Vul vervolgens alle relevante velden in om de gebruiker aan te maken. Klik vervolgens op save om de gebruiker te bewaren. Als je direct erna nog een nieuwe gebruiker aan wilt maken, kun je op save and new klikken.

Explanation fields of a user

Als je RentMagic is ingesteld om meerdere contactpersonen te kunnen koppelen aan één gebruiker, dan kun je ook de bijbehorende tabbladen doorlopen.

Uitleg tabbladen binnen een gebruiker

Gebruiker wijzigen

Je kunt een bestaande gebruiker wijzigen. Dubbelklik de desbetreffende gebruiker in het overzicht. Het details scherm wordt geopend en je kunt je wijzigingen doorvoeren.
Om een bestaande gebruiker te wijzigen dubbelklik je op de gebruikersnaam van de gebruiker. De actuele instellingen en gegevens van die gebruiker verschijnen in beeld. Je kunt nu de aanpassingen doorvoeren. Klik vervolgens op save om de gegevens van de gebruiker te bewaren. De wijzigingen worden per direct van kracht.

Als je RentMagic is ingesteld om meerdere contactpersonen te kunnen koppelen aan één gebruiker, dan kun je ook de bijbehorende tabbladen doorlopen.

Gebruiker verwijderen

Om een gebruiker of meerdere gebruikers te verwijderen kun je de gebruiker(s) aanvinken door op het selectievak naast de gebruikersnaam te klikken. Klik vervolgens op delete en na bevestiging worden de gebruikers definitief verwijderd. Let wel op dat je jezelf niet uit sluit, door per ongeluk je eigen gebruikersaccount te verwijderen. Voor beveiliging is het niet mogelijk om de admin gebruikersaccount te verwijderen.

Next User fields
Content
en_USEnglish