RentMagic logo

Verhoog je productiviteit met deze online verhuursoftware. Alles getegreerd in één softwaresysteem voor jouw organisatie. Materialen, klanten, administratie, planning en alle communicatie.

Dashboard on mobile device

Artikel periodes

In de module Periodes kun je de periodes of tijdseenheden vastleggen die je gebruikt tijdens verhuur. Je moet weten hoe lang bepaalde artikelen verhuurd zijn en mogen worden. Daarnaast is het ook belangrijk te weten wat het kost om een artikel voor een bepaalde periode te verhuren. Daarvoor is het belangrijk om eerst te bepalen welke periodes in het systeem gebruikt mogen worden.

In het overzicht zie je al enkele standaard periodes gedefinieerd. Als je deze wilt gebruiken dan kun je de rest van dit onderwerp overslaan.

Als je geen afwijkende periodes wilt gebruiken, of je wilt RentMagic alleen maar uitproberen, is het niet noodzakelijk extra periodes aan te maken. Je kunt helemaal naar beneden scrollen om naar het volgende onderwerp te gaan.


1. Extra periode aanmaken 5 min.

Je kunt een nieuwe periode aanmaken.

Click on  new.

Vul alle benodigde velden in. Hieronder een uitleg van de velden.

  • Period: de omschrijving van de periode zoals deze gebruikt wordt door heel RentMagic. Zorg voor een korte en bondige omschrijving. Voorbeeld: week.
  • Unit: het systeem zal de lengte van een periode moeten kennen. Daarvoor wordt een eenheid gebruikt die het systeem kent. Voorbeeld: day (dit is alleen in het Engels, omdat het systeem op de achtergrond in het Engels werkt).
  • Amount: het aantal eenheden wat gebruikt wordt om één periode te bereiken. Voorbeeld: 7 (immers een week bestaat uit 7 dagen/days)
  • Gebroken factureren: we zullen dit onderdeel niet bestuderen in de tutorial en kun je uitgeschakeld laten.

Als je de velden hebt ingevuld klik dan op  save.

Mocht je nog een nieuwe periode willen aanmaken kun je de handeling hierboven herhalen.

Voor nu ben je in feite klaar met dit onderwerp. Goed bezig!


We gaan naar het volgende onderwerp: Klanten.

Trouwens, we zijn nu net over de helft in de tutorial…

Navigeer in het hoofdmenu naar:

Relaties > Basisgegevens > Klanten.

en_USEnglish