RentMagic logo

Verhoog je productiviteit met deze online verhuursoftware. Alles geïntegreerd in één softwaresysteem voor jouw organisatie. Materialen, klanten, administratie, planning en alle communicatie.

Dashboard on mobile device

Klantgroep info en acties

< Terug naar overzicht

Een klantgroep wordt gebruikt om klanten aan te duiden binnen een bepaalde soort van klanten. Binnen jouw organisatie is het mogelijk om zo’n groepering samen te stellen. Je kunt het helemaal naar gelang inrichten, maar het is belangrijk om vooraf na te denken waarom bepaalde groepen klanten dienen te worden aangemaakt. Wil je bijvoorbeeld bepaalde prijzen voeren voor een groep klanten, of wil je bepaalde restricties opleggen aan een bepaalde groep klanten, dan kun je erover nadenken om hiervoor een groep aan te maken.

Een klantgroep is geen verplichting om in te vullen op een klantenkaart, het is dus ook niet verplicht om met klantgroepen te werken.

Een klant kan altijd maar geplaatst worden in één groep. Dat betekent dat je over de structuur van de klantgroepen vooraf goed na moet denken.

Klantgroepen worden voornamelijk gebruikt om prijslijsten samen te stellen. In de prijslijstsamenstelling wordt opgegeven dat er een bepaalde korting, of een vaste prijs voor deze groep wordt afgegeven voor een bepaald artikel of artikelgroep.

Klanten > Basisgegevens > Klantgroepen

Het overzicht van alle klantgroepen wordt nu geopend.

Uitleg velden van een klantgroep

Klantgroep toevoegen

Als je een klantgroep wilt toevoegen, klik je op nieuw.

Vul in dit scherm vervolgens de omschrijving in van de klantgroep en klik op opslaan om de gegevens te bewaren. Klik op opslaan en nieuw om direct nog een nieuwe klantgroep aan te maken.

Na het opslaan blijft het klantgroep details scherm geopend.

Uitleg velden van een klantgroep

Na het opslaan is de klantgroep aangemaakt in het systeem. Vergeet niet de tabbladen onderin het details scherm te openen om verdere informatie aan te vullen.

Uitleg tabbladen binnen een klantgroep

Klantgroep wijzigen

Als je een bestaande klantgroep wilt wijzigen, dubbelklik dan de desbetreffende klantgroep in het overzicht. Het klantgroep details scherm wordt dan geopend en je kunt daar je wijzigingen in doorvoeren.

Nadat je de wijzigingen hebt doorgevoerd klik je op opslaan. De gegevens van de klantgroep wordt nu bewaard. Houdt er rekening mee dat alle klanten die in deze klantgroep geplaatst zijn, automatisch ook gewijzigd worden. Een klantgroep wordt dus niet historisch opgeslagen op de klantenkaart.

Nadat de wijzigingen zijn doorgevoerd is het aan te raden om ook de tabbladen te doorlopen.

Klantgroep verwijderen

Als een klantgroep gedurende langere tijd niet meer gebruikt wordt, is het mogelijk deze te verwijderen. Wel zullen alle klanten die in deze klantgroep geplaatst zijn, eerst in een andere klantgroep geplaatst moeten worden. Eerder is het niet mogelijk een klantgroep te verwijderen. Om een klantgroep te verwijderen, selecteer je in het overzicht de desbetreffende klantgroep en klik je op verwijderen. De klantgroep wordt meteen uit het systeem verwijderd.

Volgende Klantgroep velden
Inhoud
nl_NLNederlands
en_USEnglish nl_NLNederlands