RentMagic logo

Verhoog je productiviteit met deze online verhuursoftware. Alles getegreerd in één softwaresysteem voor jouw organisatie. Materialen, klanten, administratie, planning en alle communicatie.

Dashboard on mobile device

Gebruiker info en acties

< Terug naar overzicht

In het Gebruikersoverzicht is het mogelijk om gebruikers van het systeem te beheren. Je kunt hier nieuwe gebruikers aanmaken, aanpassen en verwijderen. Gebruikers zijn personen die kunnen inloggen in het systeem, maar het kunnen ook gebruikers zijn voor een mogelijke frontend, bijvoorbeeld een informatieve website met informatie over verhuurartikelen alsook een webshop die een stuk uitgebreider is. Een gebruiker is dan één op één gekoppeld met een contactpersoon. Een contactpersoon is gekoppeld aan een klant.

Onafhankelijk van de gekozen licentie en aantallen gebruikers, kunnen een oneindig aantal gebruikers worden aangemaakt in het systeem. De gekozen licentie, of het aantal gebruikerslicenties wat actief is op het systeem, heeft alleen invloed op het aantal gelijktijdige gebruikers. Met gelijktijdige gebruikers wordt bedoeld: het aantal personen wat tegelijkertijd inlogt in het systeem.

Instellingen > Gebruikers > Gebruikers

Het overzicht van de gebruikers binnen RentMagic wordt nu geopend.

Uitleg velden van een gebruiker

Gebruiker toevoegen

Als je een gebruiker wilt toevoegen in het systeem, klik je op nieuw

Voor het aanmaken van een nieuwe gebruiker druk je op nieuw in de actiebalk. Vul vervolgens alle relevante velden in om de gebruiker aan te maken. Klik vervolgens op opslaan om de gebruiker te bewaren. Als je direct erna nog een nieuwe gebruiker aan wilt maken, kun je op opslaan en nieuw klikken.

Uitleg velden van een gebruiker

Als je RentMagic is ingesteld om meerdere contactpersonen te kunnen koppelen aan één gebruiker, dan kun je ook de bijbehorende tabbladen doorlopen.

Uitleg tabbladen binnen een gebruiker

Gebruiker wijzigen

Je kunt een bestaande gebruiker wijzigen. Dubbelklik de desbetreffende gebruiker in het overzicht. Het details scherm wordt geopend en je kunt je wijzigingen doorvoeren.
Om een bestaande gebruiker te wijzigen dubbelklik je op de gebruikersnaam van de gebruiker. De actuele instellingen en gegevens van die gebruiker verschijnen in beeld. Je kunt nu de aanpassingen doorvoeren. Klik vervolgens op opslaan om de gegevens van de gebruiker te bewaren. De wijzigingen worden per direct van kracht.

Als je RentMagic is ingesteld om meerdere contactpersonen te kunnen koppelen aan één gebruiker, dan kun je ook de bijbehorende tabbladen doorlopen.

Gebruiker verwijderen

Om een gebruiker of meerdere gebruikers te verwijderen kun je de gebruiker(s) aanvinken door op het selectievak naast de gebruikersnaam te klikken. Klik vervolgens op verwijderen en na bevestiging worden de gebruikers definitief verwijderd. Let wel op dat je jezelf niet uit sluit, door per ongeluk je eigen gebruikersaccount te verwijderen. Voor beveiliging is het niet mogelijk om de admin gebruikersaccount te verwijderen.

Volgende Gebruiker velden
Inhoud
nl_BENederlands (België)